•1)
рівновагу між енергією, котра надходить з їжею, і енергією,расходуемой людиною
у процесі життєдіяльності;
•2)
задоволення потреб організму у певному кількості, якісний склад і
співвідношенні харчових речовин;
•3)
дотримання режиму "сніданок, обід, вечерю" і сезонних особливостей
Для
трапези слід виділяти окремий час і увагу. Щоб харчування було повноцінним і
насиченим.
Сніданок не був щільним. І не обов'язково накидатися вранці на їжу.
Відсутність голоду вранці - цілком природне явище. Обід та вечерю може бути
щільними, лише вечеряти слід за 1-3 години до сну.
Правильне
здорове харчування – це теж профілактика захворювань. Тому, хто веде здоровий
спосіб життя і харчується, не страшні ні погодні «катаклізми», ні хвороби, ні
віруси. Такі люди завжди бадьорі, активні довше живуть.
Триматися
здорового харчування досить легко. І тому треба:
•навчитися
правильно варити їсти;
• дотримуватися
простих правил харчування;
•
вживати тільки свіжі здорові продуктів харчування.
Слід
також завжди звертати свою увагу свіжість продуктів. Багато продукти при
неправильному зберіганні й жорстоке поводження піддається досить швидкого псування й у таких випадках
становить певну небезпеку для здоров'я. Найчастіше псування (гниття,
плісвеніння) викликають котрі живуть у довкіллі мікроорганізми, іноді навіть
патогенні організми - винуватці інфекційних захворювань.
Будь-яка
жива клітина у процесі життєдіяльності потребує заповненні входять до складу
матеріалів. Задля підтримки здорового життя необхідно, щоб витрати повністю
покривалися їжею. Цілком природно, що бездоганне харчування людини має включати
компоненти, що входять у склад. Його організму, тобто. білки, жири, вуглеводи,
вітаміни, мінерали і воду. Оскільки витрата цих матеріалів залежить від низки
чинників: віку, образу праці, довкілля та стану самої людини, необхідно уявити
про значення окремих матеріалів.
Немає коментарів:
Дописати коментар