четвер, 16 квітня 2015 р.

Суть раціонального харчування становлять три основні принципи:

•1) рівновагу між енергією, котра надходить з їжею, і енергією,расходуемой людиною у процесі життєдіяльності;
•2) задоволення потреб організму у певному кількості, якісний склад і співвідношенні харчових речовин;
•3) дотримання режиму "сніданок, обід, вечерю" і сезонних особливостей
Для трапези слід виділяти окремий час і увагу. Щоб харчування було повноцінним і насиченим.
Сніданок не був щільним. І не обов'язково накидатися вранці на їжу. Відсутність голоду вранці - цілком природне явище. Обід та вечерю може бути щільними, лише вечеряти слід за 1-3 години до сну.
Правильне здорове харчування – це теж профілактика захворювань. Тому, хто веде здоровий спосіб життя і харчується, не страшні ні погодні «катаклізми», ні хвороби, ні віруси. Такі люди завжди бадьорі, активні довше живуть.

Триматися здорового харчування досить легко. І тому треба:

навчитися правильно варити їсти;
дотримуватися простих правил харчування;
• вживати тільки свіжі здорові продуктів харчування.
Слід також завжди звертати свою увагу свіжість продуктів. Багато продукти при неправильному зберіганні й жорстоке поводження піддається  досить швидкого псування й у таких випадках становить певну небезпеку для здоров'я. Найчастіше псування (гниття, плісвеніння) викликають котрі живуть у довкіллі мікроорганізми, іноді навіть патогенні організми - винуватці інфекційних захворювань.
Будь-яка жива клітина у процесі життєдіяльності потребує заповненні входять до складу матеріалів. Задля підтримки здорового життя необхідно, щоб витрати повністю покривалися їжею. Цілком природно, що бездоганне харчування людини має включати компоненти, що входять у склад. Його організму, тобто. білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінерали і воду. Оскільки витрата цих матеріалів залежить від низки чинників: віку, образу праці, довкілля та стану самої людини, необхідно уявити про значення окремих матеріалів.

Немає коментарів:

Дописати коментар